Pozyvame vas prilozit na vatru odporu!

Pozyvame vas prilozit na vatru odporu!

Hlasne truby a byrokrati nadnarodnych kapitalistickych korporacii budu pri prilezitosti Vyrocneho stretnutia rad guvernerov Svetovej banky a Medzinarodneho menoveho fondu opaet prijimat rozhodnutia o zivote a smrti miliard ludi û tentokrat 6-7 oktobra 2009 v tureckom Istanbule.

Niet pochyb o tom, ze pojde o dalsie stretnutie urcene poistovaniu vyhod vladnucich kapitalistov. Tu budu prediskutovavat svoje ekonomicke balicky, svoju politiku obnovy a uspornych opatreni, ktore do buducnosti predstavuju len dalsie oko nadpojene na retaz vykoristovania chudobnych a planety, ktoru obyvame.

Argentinske, jamajske, nigerijske, kenske a dalsie skusenosti z prvej ruky uz davno preukazali, ze opatrenia SB a MMF neprinasaju nic len praaave vykoristovanie a nudzu. MMF a SB, veduci architekti globalneho kapitalizmu, predstavuju hlavny nastroj vytlacania chudobnych z ich habitatov urbanistickou politikou vystavby pre bohatych, komercializacie a monopolizacioe vodnych zdrojov ich predajom medzinarodnym korporaciam, obetuvania miestnych farmarov nadnarodnym kapitalistickym podnikom s ich neoliberalnymi polnohospodarskymi pravidlami, a posilnovania okov robotnikov zavadzanim novej pracovno-pravnej legislativy.

V tieto dni sa ocitneme tvarou v tvar 13000 zlocincom a zrejme este pocetnejsim ozbrojenym zlozkam povolanym na ich ochranu. Akiste to budu dni pripominajuce peklo na Zemi. Policajne prehliadky, kontroly dokladov, blokovanie ulic, oplocovanie, a tak dalej.

Vzchopme sa; ukazme my im skutocne peklo!

Nech sa im nasa vatra stane nocnou morou!

Tymto vyzyvame k tyzdnu celosvetoveho odporu a akcii proti MMF a SB, medzi 1.-8. oktobrom. Do Istanbulu planujeme workshopy, vystavy, premietania, diskusie a ine aktivity proti MMF a SB. Ubytovanie pre tych, ktori pridu z inych miest a zo zahranicia, bude zabezpecene. Ak by ste sa radi podielali na pripravach a na mobilizacnom procese, kontaktujte nas, prosim na direnistanbul@gmail.com

Pre pravidelne obnovovane cerstve informacie ohladom priprav navstivte nasu stranku:

https://resistanbul.wordpress.com/ (English)

http://direnistanbul.wordpress.com/ (Turkish)

Ked sa v one dni rozhori ohen nasho odporu, vsetci budeme dufat vo vlnu medzinarodnej solidarity!

Ludska nezavislost proti svetovemu kapitalu!

Pridajte svoj hlas k vykriku proti narodnemu a medzinarodnemu kapitalu!

Leave a comment